Sommerferie og ensomhed

Det er sommerferie. Min mand er lige taget op til svigermor. Hun bliver så ensom når hun ved vi ikke er lige i nærheden.
Hun er flyttet ind i en dejlig lys og stor lejlighed på et meget lækkert plejehjem. Personalet er noget af det sødeste, området er skønt og der bliver taget godt om hende. Vi oplever tydeligt hvor godt det er for hende, fysisk.
Psykisk er jeg mere i tvivl. Min svigermor er nemlig rimelig aktiv. Der skal helst ske noget hele tiden for at hun har det RIGTIG GODT. Det er svært for hende at vænne sig til at alle omkring hende nu er så gamle, nogle meget dårlige. Hun syntes hendes frihed til at gøre som hun plejer, er taget fra hende, og selv har hun svært ved at se opholdet gør hende godt.
  • Hun sammenligner sig med de andre, dem der skal have meget hjælp. Den hjælp behøver hun ikke. Hun kan gøre som hun vil, men da hendes problematik er psykisk, er det svært for hende at forstå hvorfor hun er anbefalet en plejebolig..
  • Hun er et aktiv der hvor hun er pga. hun gerne vil snakke og gøre aktive ting.
Det er svært med alle de ændringer. Hun er ikke dement men i alt det der er sket de sidste 1½ år pga. sygdom, har hun svært ved at huske hvad hun selv har aftalt med kommunen, og os. Det sætter mange følelser i gang – hos hende og hos os. Vi vil ALLE, hende bare så godt.
  • I hele hendes proces har jeg oplevet en ny side af mig selv. Jeg kæmper med ikke at tage ansvar for hendes ensomhed –  jeg får dårlig samvittighed over ikke at gøre nok når hun beklager sig, på trods af vi gør alt vi kan for hende.
Ensomhed er en svær ting at takle. Speciel når man bliver gammel og afhængig af andre. Så husk jeres forældre, også selvom i holder ferie. Bare et lille kort besøg kan gøre en stor forskel.
Kærlig hilsen
Inge

 

 

One comment to Sommerferie og ensomhed

  • Per Jensen

    Man skal huske, at vi har ikke ansvaret for vores forældres ensomhed, deres beslutninger og gerninger. Hvis vi kan gribe om det kan det give os en større frihed.

    Reply

Skriv et svar

Comment
Name*
Mail*
Website*