Når voksne bliver børn igen, hvad så??

Hvordan takler vi alt det nye der sker ? Vores følelser og deres i alt dette?
Det handler om vores forældre, de mennesker vi er vant til at lytte efter, og se op til. Hvorfor er det så svært nu det er os, der skal se efter dem. Er det ikke kun naturligt? også alligevel er der bare rigtig mange følelser involveret her.
 • Er det overgreb, når vi fortæller dem hvad de skal? Sygehus, læge, hjemmepleje, hygiejne – ja listen kan blive ved og ved.
 • Hvad med alt det tekniske. Computer, NemID, bestille tider til div. kommunalt, høreapparater osv.
 • Hvad når de ikke længere kan køre bil, eller skal flytte fra huset? Hvad følelser er det der her der bliver aktiveret?
Denne blog skal handle om hvordan det er FOR OS, FOR DEM, og hvad vi kan gøre for at hjælpe både vores gamle og os selv bedst mulig.
Jeg kommer til at skrive ud fra egen erfaring, så mine ord er ikke lov, blot tanker, følelser, nedture og succeser.
Velkommen til min blog
Kærlig hilsen
Inge

 

2 comments to Når voksne bliver børn igen, hvad så??

 • Inge Skeem Jensen

  Vi er et par der begge mistede en forældre på hver side med et års mellemrum. Lige siden har vi oplevet hvordan vi stille og roligt bliver ‘forældre’ for vores forældre. Eller at vores forældre bliver ‘børn’ igen – skal tages af.
  Det er en tidslomme med rigtig mange følelser. Både på egen side, men også på vores forældre. Jeg tror slet ikke jeg kan sætte mig ind i hvordan det må være ikke længere at kunne alt det man plejer. Så når jeg skriver her, er det med DYB RESPEKT for de mennesker der har opfostret mig, og levet et langt liv hvor de altid har villet og været der for os. Samtidig er der også mange følelser involveret i selv pludselig at skulle bruge så meget tid, og så mange ‘ukendte’ følelser på og omkring vores forældre.
  Jeg syntes ikke helt jeg har kunne finde noget materiale omkring dette, så alle indlæg og svar – egne oplevelser – spørgsmål mm. vil være SÅ VELKOMNE her.
  Lad os mødes her og dele erfaringer, og forhåbentlig få nogle gode svar.
  lad os holde en god tone, og ikke mindst lad os tale med stor respekt for de ‘gamle’.

  Blessings
  Inge

  Reply
  • Per Jensen

   Det kan være en svær overgang at gå fra at respektere sine forældre for det de har gjort til at de ikke længere kan de mest basale ting. Det er svært at skulle minde sin forældre om personlig hygiejne, rengøring, tøjvask o.lign.

   Reply

Skriv et svar

Comment
Name*
Mail*
Website*